Contact & FAQ

Vragen over het Lunettenpark Utrecht? Neem dan contact met ons op!

Contactpersoon: Gemeente Utrecht

Emailadres: lunettenpark@utrecht.nl

Telefoon: 14 030

Veelgestelde vragen

Wat valt er binnen het Lunettenpark plangebied?

Het nieuwe Lunettenpark ligt tussen de Waterlinieweg, de Kromme Rijn en de sportparken aan de Koningsweg, Zoudenbalch en het treinspoor naar Arnhem. Zie hiervoor ook de kaart op onze homepage. Lunet I en II liggen in het nieuwe Lunettenpark. Lunet III en IV liggen in het Beatrixpark. Er moet een eenheid blijven tussen de Vier Lunetten, maar het Beatrixpark wordt niet opnieuw ingericht.

Kan ik nog ideeën aandragen voor het nieuwe Lunettenpark?

Er zijn veel participatie momenten om vragen te stellen, te reageren en mee te denken over de ontwikkeling van het Lunettenpark. B.v. over het Integraal Programma van Eisen. Bewoners en belanghebbenden konden tot 11 juli hierop reageren. Deze reacties worden meegenomen in een verdere uitwerking naar ontwerp. In het najaar volgt daarover weer een participatie ronde.  

Blijft de fietsroute van de Koningsweg naar Galgenwaard, via het Galgenwaardsepad, beschikbaar?

De gemeente heeft het achterland heringericht en daarbij is deze fietsroute weer volledig te gebruiken.

Hoe lang duren de restauratiewerkzaamheden op de forten?

De restauratiewerkzaamheden zijn gestart op Lunet I en duren naar verwachting tot eind 2022. Op Lunet II zullen de werkzaamheden eind van dit jaar starten en duren ongeveer een half jaar.

Horen de volkstuinen ook bij Lunettenpark?

De volkstuinen aan de Rijndijk staan op particuliere grond. Volkstuinen en moestuinen zijn functies die passen in het ontwikkelperspectief van Maarschalkerweerd.   

Hoe worden de particuliere eigenaren goed betrokken?

Inmiddels zijn we in gesprek met enkele particuliere eigenaren. We gaan graag verder in gesprek over de plannen van de gemeente en de ideeën die de particuliere eigenaren hebben.

Waarom is de oever van de Kromme Rijn zuidzijde niet meegenomen in dit plan?

Dit wordt meegenomen in de ontwikkeling van het Krommerijn Oeverpark. Hierover leest u meer in het Ontwikkelperspectief Maarschalkerweerd. Deze ontwikkeling gaat naar verwachting lopen vanaf 2023.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle leuke evenementen en nieuwtjes in- en rondom het Lunettenpark! 

Lunettenpark

Het Lunettenpark: de onontdekte groene parel van Utrecht, op steenworp afstand van het centrum. Hier komen ongerepte natuur en militair erfgoed samen en beleef je elke keer weer iets nieuws.