Terugblik Winterfeest Lunettenpark

Op 11 december vond in Lunettenpark het Winterfeest plaats. Een ode aan de winter: het jaargetijde waar we extra aandacht voor elkaar hebben en waar dieren, planten, bomen en de bodem zich even terugtrekken. Een jaargetijde dat een feestje waard is!
Het Lunettenpark Winterfeest werd in korte tijd gelanceerd door meerdere initiatiefnemers uit het gebied, en met wel meer dan 750 bezoekers was dit Winterfeest meer dan geslaagd!

Terugblik
Eiland Fort Lunet II, Unesco erfgoed, werd omgetoverd tot een kleurrijk spektakel voor mensen van alle leeftijden. Er werden wensen opgehangen in de Lindeboom. De boom veranderde gedurende de dag tot een opvallende wensboom die ‘s avonds mooi werd uitgelicht.

  • Grounded organiseerde een workshop over het bodemleven en had een marktkraam met vergeten groenten. Hun warme dranken en de biologische frieten waren favoriet bij de bezoekers.
  • Kinderopvang Ludens begeleidde de kinderen bij het brood bakken in de vuurschalen en vertelde winterverhalen.
  • Koningshof hield een expositie over de hoveniers van Utrecht. Een onderwerp dat leidde tot vele gesprekken en verhalen van bezoekers die de verhalen van Koningshof konden aanvullen met nog meer informatie.
  • BUI nam ruim 40 mensen mee door het gebied met hun bijzondere luisterwandeling. Het werd tegelijkertijd een lichtjesoptocht, omdat vele deelnemers een lichtje bij zich droegen en de muzikanten (en de omgeving en het fort) af en toe met een grote lichtspot werd bij geschenen.
  • Esther Vijftigschild verzorgde in het wachthuis een workshop ‘warme truien repareren’, waar deelnemers zeer geconcentreerd aan het werk gingen.


En uiteraard was er muziek, konden mensen elkaar bij het kampvuur ontmoetten op de nieuwe waterlinie banken. Ook de beleef wandelroute over het fort bleek opnieuw een groot succes.

Binnenkort gaan de initiatiefnemers het feest evalueren en bekijken of het voor herhaling vatbaar is. Maar gezien het succes en de vele positieve reacties, verwachten we dat er een nieuwe traditie is geboren!

Het Lunettenpark: de onontdekte groene parel van Utrecht, op steenworp afstand van het centrum. Hier komen ongerepte natuur en militair erfgoed samen en beleef je elke keer weer iets nieuws.