Kruisbestuif-Lentefuif 13 en 14 mei was een groot succes!

Nagenieten van de eerste editie van de Kruisbestuif Lentefuif in Lunettenpark. Een weekend vol kruisbestuiving tussen erfgoed, cultuur, natuur.  Én kruisbestuiving tussen maatschappelijk ondernemers, cultuurmakers en hoveniers uit Lunettenpark met de bezoekers. 

Tijdens de stralende zaterdag 13 mei was het feest op Koningshof, waar je kon rondstruinen, verse producten kon kopen op hun markt, koffie en lekkere lunch kon krijgen, de expo ‘hoveniers’  kon bezoeken en in de vele strandstoelen kon luieren. Het ultieme vakantiegevoel. Op zondag 14 mei was er van alles te doen op Lunet 1 en 2: Workshops van Grounded over moestuinieren en ‘mens en natuur’ , meerdere muzikale en theatrale acts georganiseerd door BUI , een workshop Verbloemen van kleding door Esther Vijftigschild, rondleidingen in de atoombunker door artiesten uit Onderbuik een foodkraam met fantastisch eten, en drinken, een creatieve workshop voor kinderen van Ludens en nog veel meer. Maar je kon ook gewoon struinen, in het gras liggen, de rust opzoeken of meedeinen met de muziek. 

De initiatiefnemers van BUI, Onderbui.k, Grounded, Ludens kinderopvang, Koningshof en Esther Vijftigschild hopen met deze geslaagde try out een nieuwe jaarlijkse traditie te hebben geïntroduceerd. 

Hieronder een indruk van de dag en het programma:

ZATERDAG 13 mei

KONINGSHOF, Koningsweg 135A
10.00-15.30 uur

Proef, voel en beleef de lente op Koningshof, wandel rond, en geniet van de moestuinen, koop je lokale producten bij de kraam en bezoek de expo ‘hoveniers van Utrecht’.

ZONDAG 14 MEI

Programma op Lunet I
Koningsweg 290 – fort open van 13.00-19.00 uur

KONINGSHOF
Mini-marktkraam (doorlopend)

BUI
Historische atoombunker geopend (in gebruik als creatieve broedplaats: Onderbuik)
Kom langs voor een rondleiding en beleef de historie van het erfgoed en de verhalen van jonge kunstenaars, inclusief foto-expositie en geluidskunstwerk (doorlopend).

Freeplay sessie
Bezoekers kunnen niet alleen luisteren naar live muziek, maar ook zelf actief meedoen aan de improvisatiesessies. Dus neem je instrument of (zang)stem mee!
Tijden: 16.00 -18.00 uur

LUDENS
Workshop BLOEMpotjes schilderen en inzaaien
Bijdrage deelnemers: fooienpot
Tijden: doorlopend

GROUNDED
Lokaal eten/drinken (doorlopend)
– 14.00-14.30 uur Moestuinworkshop
– 15.00-15.30 uur Workshop kruisbestuiving mens en natuur
– 16.00-16.30 uur Moestuinworkshop

Programma op Lunet II
Koningsweg 133C – fort open van 13.00-16.00 uur

TEXTIELKUNSTENAAR ESTHER VIJFTIGSCHILD
Workshop Verbloemen; Fleur je kleding op met bloemige borduursels
Tijden: 13.15-15.30 uur.
Reserveren via info@esthervijftigschild.com
Tickets inclusief materialen: € 14,50 (neem een eigen kledingstuk mee)

Expo werken van Esther en beleefroute (doorlopend)

BUI
Theater: Familievoorstelling van Coupdeboule
Bij slecht weer in de atoombunker Lunet I
Tijden: 13.30 en 15.00 uur
Tickets: €5,- Reserveren via info@bui.nu

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle leuke evenementen en nieuwtjes in- en rondom het Lunettenpark! 

Lunettenpark

Het Lunettenpark: de onontdekte groene parel van Utrecht, op steenworp afstand van het centrum. Hier komen ongerepte natuur en militair erfgoed samen en beleef je elke keer weer iets nieuws.